TEMATICA PROGRAMULUI DE SUPERVIZARE ÎN PSIHOLOGIE CLINICĂ

Solicitați înscriere pentru următoarea grupă!

AGNES REMALIA DRAGOMIR

Psiholog clinian și psihoterapeut specialist,

Supervizor psihologie clinică

Vă rog să transmiteți un mesaj pe adresa psihoconsultanta@gmail.com cu intenția dumneavoastră.

100 ORE MINIM PENTRU A ÎNCHEIA SUPERVIZAREA (sau conform cu legile în vigoare).

6h/ luna  (Stabilite de comun acord în weekend sau în cursul săptămânii). Întâlnirile sunt online sau/și fizic în București (sau altă locație).

Cost: 50 ron/h.

Se primesc materiale suport, se lucrează practic, dar sunt transmise și noțiuni de teorie.

Aveți acces la un grup privat cu resurse. Puteți colabora cu ceilalți supervizați.

Supervizare psihologie clinică pentru psihologi.

 

 

Programul întâlnirilor

Întâlnirea 1

Vezi temele abordate
PSIHOLOGUL CLINICIAN – ASPECTE LEGISLATIVE

(Legi, competențe, contracte, registre, documente juridice, GDPR, etc)

Întâlnirea 2

Vezi temele abordate
PROCESUL DE EVALUARE ȘI DOCUMENTELE SPECIFICE

(Tipuri de evaluri psihologice, documente specifice evalurilor, ședințele de evaluare, modul de concepere a evaluărilor, construirea concluziilor și recomandărilor, timbrarea evalurilor și completarea registrelor).

Întâlnirea 3

Vezi temele abordate
PSIHOLOGIE CLINICĂ – TULBURĂRI DE PERSONALITATE

(Tulburările de personalitate conform DSM și ICD, noțiuni de psihologie clinică și psihopatologie).

Întâlnirea 4

Vezi temele abordate
TESTE STANDARDIZATE, PLATFORME CU TESTE, TESTE PROIECTIVE, FIȘE DE ANAMNEZĂ, MATERIALE PRACTICE

(categorii de teste standardizate și nestandardizate, platforme specifice pentru testare, tipuri de teste și fișe de anamneză, centralizarea întalnirilor, fișe psihopedagogice)

Întâlnirea 5

Vezi temele abordate
EVALUARE

(Sesiune practică)

Întâlnirea 6

Vezi temele abordate
EVALUARE COPIL 0-6/7 ANI

(teste specifice, repere de dezvoltare, fișe de progres, rolul familiei în evaluare, evaluări model – caz practic și tipuri de evalurăi cerute de diverse instituții)

Întâlnirea 7

Vezi temele abordate
EVALUARE COPIL 6/7-10 ANI

(teste specifice, evaluarea pentru intrarea la școală, dificultăși și amânarea școlii, evaluarea anxietății și depresiei la copii, evaluare model – caz practic)

Întâlnirea 8

Vezi temele abordate
EVALUARE ADOLESCENT 10-16 ANI

(teste specifice, evalurea adolescentului – particularități, tipuri de teste, evaluare model – caz practic)

Întâlnirea 9

Vezi temele abordate
EVALUAREA LOGOPEDICĂ

(specificul evaluării logopedice, tiprui de teste, tipuri de dificultăți, devoltarea limbajului, dislexo-disgrafia, evaluare model – caz practic)

Întâlnirea 10

Vezi temele abordate
EVALUAREA DUPĂ VÂRSTA DE 16 ANI

(teste specifice după vârsta de 16 ani, modele de evalări, evaluare model – caz practic)

Întâlnirea 11

Vezi temele abordate
EXPERTIZA PSIHOLOGICĂ

(rolul expertizei psihologice, expert psihologul – caracteristici, mod de evaluare în expertiza psihologică, expertul numit de Instanța de judecată și expertul parte în expertiza psihologică).

Întâlnirea 12

Vezi temele abordate
ASISTAREA PSIHOLOGICĂ DE SCURTĂ DURATĂ – INTERVENȚIA ÎN PSIHOLOGIE CLINICĂ (Prima parte)

(consiliera și terapia în cazul psihologului clinician)

 

Întâlnirea 13

Vezi temele abordate
INTERVENȚIA ȘI CONSILIERA PSIHOLOGICĂ (Partea a 2-a)

(consiliera și terapia în cazul psihologului clinician)

Întâlnirea 14

Vezi temele abordate
DEZVOLTAREA PERSONALĂ

(rolul dezvoltării personale în cazul psihologului clinician, grupurile de dezvoltare peronală, dezvoltarea personală la copii)

Întâlnirea 15

Vezi temele abordate
APLICAȚII PRACTICE

(cazuri – studii de caz, mode de intervenție, redacatare evaluare, propunere consiliere/psihoterapie)

Întâlnirea 16

Vezi temele abordate
COORDONAREA APLICAȚIILOR PRACTICE – REGLEMENTĂRI FINALE – EVALUARE

(evaluare – aplicatie practică, studii de caz din activitatea supervizatului)

Întâlnirea 17

Vezi temele abordate
RECAPITULARE ȘI FINALIZARE SUPERVIZARE CU RAPORT

(reluare tematică, clarificare punctuală, raport supervizare)

Reglementări

La final o să dețineți cunoștințe despre:

 • Modalitatea de alegere a instrumentelor, testelor, problelor pe criterii specifice de vârstă și problematică
 • Modul de stabilire a concluziilor, modul de constituire a raportului psihologic,redactarea raportului psihologic, a concluziilor și recomandărilor
 • Intervenția de scurtă durată după finalizarea evaluării
 • Legislația specifică psihologului
 • Aspecte fiscale specifice psihologului
 • Relația corectă psiholog – client
 • Consiliera și psihoterapia de scurtă durată

Despre normele privind supervizarea puteți citi aici:

https://rohealthreview.ro/monitorul-oficial-a-publicat-normele-privind-atestarea-profesionala-a-psihologilor-cu-drept-de-libera-practica/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitatea psihologului clinician este complexă și presupune parte de cunoștințe teoretice, dar în mod special aplicații practice. E nevoie de cunoașterea probelor psihologice specifice diveritelor cazurii și situații.

La fiecare întalnire există sesiuni practice, iar supervizatul primește materiale pe care le poate păstra și folosi pentru propria activitate, dar și teme pe care are nevoie să le lucreze între sesiuni.

Supervizorul evaluează cunoștințele acumulate în activitatea de supervizare și activitatea profesională a psihologului supervizat conform Art. 4 pct. d) din Contractul de supervizare.

Întâlnirile se realizeză în format online, dar sunt și întâlniri directe.

Contractul este înregistrat la Colegiul Psihologilor și la final se primește un raport de supervizare.

 

*Supervizarea este recunoscuta de Colegiul Psihologilor din Romania.

5 Comentarii

 1. Claudia Brăneț

  Prgramul de supervizare, pentru mine a fost extrem de util și de mare ajutor, am dobandit nenumarate informații legate de alegerea instrumentelor,testelor in funcție de vărstă și problematică, de redactarea corectă a unui raport de evaluare psihologică. Mi-a placut modul in care au fost structurate și prezentate informațiile( incepând de la aspectele legislative legate de profesia de psiholog, de aspectele fiscale specifice cabinetului psiologic, instrumente, teste, tipuri de evaluări, redactarea raporului de evaluare psilogică, exemple de intervenții de scurtă durată aplicate după evaluare și incheiind cu rolul dezvoltării personale a psihologului- exemplificare practică etc. De asemenea am apreciat că la finalul fiecărei intălniri am primit foarte multe materiale care imi sunt de folos in practica mea in cabinet. Am primit sprijin de fiecare data atunci cand am intampinat greutăți in munca mea de incepator. Consider ca oricat de multe informații primim in timpul facultății și masterului, programul de supervizare joacă un rol foarte important in formarea psihologului la inceput de drum. Avem nevoie de o persoană cu experiență care să ne fie model și sprijin, iar Agnes, ferm dar blând a fost și incă mai este acolo, cănd e nevoie de ea. Recomand cu căldură programul de suprvizare coordonat de aceasta!

 2. Ana-Maria Popescu

  Am facut supervizarea cu Agnes si am aflat foarte multe informatii utile, fara de care nu as fi putut merge mai departe. Programul este foarte bine structurat si cuprinde informatii practice, de care chiar ai nevoie cand incepi sa lucrezi in cabinet ( informatii fiscale, detalii concrete despre ce trebuie sa cuprinda un raport, parcurgerea tipurilor de teste necesare pentru evaluare etc). De cate ori am avut nevoie de clarificari sau suport informational pentru a ma descurca in cabinet, Agnes mi-a fost alaturi.
  Mi-a placut mult ca am parcurs lucruri practice, pe care le intalnesti in munca de cabinet, iar Agnes ne-a incurajat permanent sa facem rapoarte de evaluare. De asemenea mi-a placut faptul ca programul cuprinde si partea de dezvoltare personala.
  Pot spune ca la finalul programului chiar stiu sa intocmesc un rapot de evaluare cuprinzator si corect si am repere clare cu privire la testele pe care am nevoie sa le folosesc in evaluari.
  Recomand cu multa incredere!

 3. Al Tawel Elena Carmen

  Recomand cu toată încrederea cursul de supervizare clinică cu Agnes! Aici am dobândit cunoștințe teoretice și abilități practice de psihodiagnoză. Am avut acces concret la instrumente și mijloace psihodiagnostice specifice psihologului clinician. În întâlnirile lunare am parcurs toate grupele de vârstă, ceea ce este forte important în practica noastră de clinicieni. Îndrumarea și ajutorul dat în realizarea unui raport de evaluare clinică mi-a dat mai multă încredere și la finalul supervizării îmi era clar ce trebuie să fac în realizarea unui raport. De câte ori am nevoie apelez la Agnes, care își face timp întotdeauna pentru îndrumare. Seriozitatea, organizarea și profesionalismul sunt atributele acestui curs și care m-au făcut să las acest comentariu.

 4. Ileana Socolescu

  Am facut parte din prima grupa de supervizare si ma bucur tare mult ca am facut aceasta alegere.
  Pe Agnes o stiam de dinainte, colaborasem cu ea si stiam cat de implicata este.
  Personal eram intr-o perioada de schimbare, de adaptare la roluri noi si m-am ajutat mult ea, venind cu incurajari si intelegere.
  Programul este foarte complex si mi-a prins bine ca fiecare modul se axa pe o anumita tematica, ca am exersat, ca am primit multe materiale scrise. Am exersat aplicarea testelor, scrierea rapoartelor, am primit suport in a gasi subiecti pentru categoriile de varsta la care nu aveam acces.
  Si dupa finalizarea supervizarii am continuat sa primesc ghidare, sa lucrez in continuare cu ea si sa primesc feedback si ajutor.
  In plus, am participat chiar la workshopuri si conferinte impreuna si au fost ocazii fantastice de a invata, a exersa si a crea contacte.
  Va incurajez din tot sufletul sa alegeti acest program de supervizare. Sunt convinsa ca la final veti avea o imagine completa despre ce trebuie sa faceti si cum sa faceti si in plus, veti primi ajutor si ulterior cand va confruntati cu situatii noi si aveti nevoie de o opinie avizata.

 5. Moise Larisa Cristina

  La capatul unui drum lung si aproape de momentul cand voi depune dosarul pentru treapta autonom simt nevoia sa impartasesc aici experienta mea cu Agnes . Acum ma simt mai bogata profesional si mai increzatoare in ceea ce pot sa fac ca si psiholog clinician. Pe langa bogatia de informatii si cunostinte teoretice, Agnes ne-a prezentat o multime de teste si modele de rapoarte psihologice , dar cel mai important lucru pentru mine a fost faptul ca ea nu s-a oprit doar aici, in a ne prezenta teste, rapoarte si parte de teorie, ci ne-a incurajat sa folosim toate informatiile, materialele, cunostintele acumulate pentru a ne documenta rapoartele psihologice. Si astfel, din mainile mele si ghidata de Agnes a luat nastere primul meu Raport Psihologic.

  Informatiile primite au fost foarte multe si bogate, insa temele pentru acasa au consolidat ceea ce am invatat in sedintele de supervizare. Nu este suficient sa inveti sa mergi cu bicicleta privindu-i pe ceilalti sau ascultandu-i despre ce reguli sa urmezi. Trebuie efectiv sa te urci pe bicicleta si sa pedalezi. Asta ai facut tu prin temele pentru acasa. Ne-ai pus sa ne urcam pe bicicleta si sa pedalam, stand langa noi si dandu-ne sfaturi cum sa facem, unde sa fim atente etc… A fost greu la inceput, dar am reusit . Asa as traduce metaforic ce a insemnat acest proces de invatare pentru mine alaturi de tine, Agnes. Si pentru acest lucru ITI MULTUMESC!
  Ma simt norocoasa pentru ca te-am ales ca supervizor!

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *