M-PACI

Millon Pre-Adolescent Clinical Inventory (M-PACI)

 

Instrument consacrat care permite identificarea corectă a problemelor psihologice ale copiilor.

Testare M-PACI
 • Proveniența: Internațională, dar adaptat pentru populația din România;
 • Evaluare: Individuală, Autoevaluare
 • Rezultate: Evaluarea se încheie cu un RAPORT INDIVIDUALIZAT și ștampilat de  psiholog autorizat COPSI. Persoana primește raportul în format electronic sau letric.
 • Varsta: 9-12 ani
 • Descriere: M-PACI este un instrument comprehensiv special creat pentru a ajuta specialistul în domeniul sanatatii mintale sa identifice corect problemele psihologice ale copiilor cu vârsta de 9-12 ani. Spre deosebire de instrumentele care se axeaza pe o singura arie, cum ar fi anxietatea sau depresia, evaluarea cu M-PACI ofera o viziune integrată, care sintetizează stilurile de personalitate emergente și sindroamele clinice, ajutând specialiștii în detectarea semnelor timpurii ale tulburărilor corespunzatoarea Axei I si Axei II. M-PACI ajuta la o interventie timpurie în vederea ameliorării dificultăților aparute în preadolescentă și care neidentificate pot conduce la probleme mai mari în viitor.
 • Durată testare: 15-25′.
 • Pregatire pentru test: Nu este necesară, dar testul să fie completat când persoana este relaxată si liniștită.
 • Informatii suplimentare: aici
 • Inscrieri testare: psihoconsultanta@gmail.com;
 • Licenta Romania: D&D Consultants Group – Test Central

Detalii

M-PACI ajuta la o interventie timpurie în vederea ameliorării dificultăților aparute în preadolescență și care neidentificate pot conduce la probleme mai mari în viitor. Poate fi utilizat atât în evaluarea preadolescenților, de catre psihologi, psihiatri, consilieri și alți specialiști în domeniul sănătății mintale. Inventarul se dovedește util la:

– evaluarea preadolescenților cu probleme în vederea confirmării ipotezelor diagnostice;
– planificarea programului individualizat prin oferirea unei imagini integrate a patternurilor de personalitate emergente și a semnelor clinice curente:
– măsurarea progresului înainte, în timpul si dupa intervenție;

M-PACI contine 97 de itemi, cu raspuns Adevarat-Fals. Completarea dureaza 15-20 de minute si necesita un nivel de întelegere a cuvântului scris de clasa a treia.

Scalele M-PACI

Instrumentul este creat de Dr. Therodore Millon, o personalitate marcanta în domeniul dezvoltarii personalitatii, pornind de la propria sa teorie comprehensiva. Scalele componente sunt:

Sapte Patternuri de personalitate emergente:
Supus
Sociabil
Încrezator
Insubordonat
Conformist
Inhibat
Instabil

Sapte Semne clinice curente:
Anxietate/Frica
Deficit de atentie
Tendinte obsesiv-compulsive
Probleme de conduita
Comportamente disruptive
Dispozitie depresiva
Distorsionarea realitatii

Doi Indicatori de validitate a raspunsului:
Invalidare
Caracterul negativ al raspunsului

 • Testul este standardizat pe populația românească și a fost pus în folosință de D&D Consultants Group – Test Central, București