Teste Psihologice

Ofer servicii de aplicare și interpretare a testelor

Relizez profile psihologice complexe pe baza mai multor teste, a anamnezei și interviului.

Pot aplica următoarele teste

ABAS II - Adaptive Behavior Assessment System II

ABAS oferă o evaluare comprehensivă, bazată pe norme culese cu grijă, a abilităților adaptative ale persoanelor. Acest instrument are o arie largă de utilitate, aplicându-se de la nou-născuți și până la vârsta de 89 de ani; el poate fi folosit pentru:

a evalua deprinderile adaptative ale unei persoane, cât și capacitatea acesteia de a trăi independent,

 • diagnosticarea și clasificarea anumitor dizabilități sau tulburări,
 • identificarea punctelor tari și a limitelor,
 • a ajuta la documentarea și monitorizarea progresului

CDI - Child Depression Inventory

Instrument consacrat în evaluarea depresiei la copii.

Construit după modelul Beck Depression Inventory, CDI este proiectat pentru copiii de vârstă şcolară şi pentru adolescenţi (intervalul de vârstă 7-19 ani). CDI evaluează prezența și severitatea anumitor simptome depresive ale copiilor în vederea elaborării unui plan de tratament. Este utilizat cel mai adesea în şcoli, clinici de consiliere şi secţii de pediatrie de către psihologi, asistenţi social, consilieri şi alţi specialişti în sănătate mintală. CDI diferenţiază copiii cu tulburări depresive sau distimice de elevii normali, dar şi de cei cu alte tulburări psihiatrice.

  HiPIC - Hierarchical Personality Inventory for Children

  HiPIC (Hierarchical Personality Inventory for Children) este un instrument comprehensiv, destinat evaluării diagnostice a personalității normale a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Testul are la bază consacratul model Big Five.

  HiPIC descrie diferențele dintre comportamentele și atitudinile copiilor. Astfel, utilizat în context clinic sau pedagogic, permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al celor mici, pornind de la cele 5 mari dimensiuni ale personalității.

   MASC - Multidimensional Anxiety Scale for Children

   Instrument de screening practic și eficient pentru măsurarea anxietății la copiii cu vârstele cuprinse între 8 și 19 ani, validând diferite clustere de simptome, manualul DSM-IV-TR, include patru tulburări de anxietate cu debut în copilărie: tulburarea de anxietate generalizată, fobia socială, mutismul selectiv și anxietatea de separare.

   MASC a fost dezvoltat ca și un instrument de screening practic si eficient pentru măsurarea anxietății la copiii cu vârstele cuprinse intre 8 și 19 ani.

    NPQ - Nonverbal Personality Questionnaire

    Este un instrument construit pentru a măsura un număr de 16 dintre trăsăturile de personalitate descrise de Murray (1936) în teoria sa sistemică dedicată nevoilor umane.

    Trebuie sa remarcam la acest moment ca un avantaj major al instrumentelor de personalitate nonverbale este faptul ca pot fi folosite fără îngrădire în contexte de evaluare și momente în care chestionarele clasice, cu stimuli verbali, nu pot fi folosite. De exemplu, chestionarele nonverbale de personalitate pot fi folosite cu acele categorii de respondenți care au probleme în citirea sau înțelegerea itemilor verbali. Ele pot fi de asemenea utilizate în evaluările transculturale, permițând comparații între subiecți și grupuri aparținând unor spații culturale diferite.

     Contact

     Pentru întrebări sau programări puteți folosi formularul de mai jos. 

     1 + 1 =

     0723 369 997

     Bucureşti

     psihoconsultanta@gmail.com

     office@psihoconsultanta.ro