CPI® 260

California Psychological Inventory® (260)

 Inventarul Psihologic California (CPI® 260)

Considerat la nivel internațional a fi cea mai completă probă de măsurare a personalității normale.

 

CPI® 260

California Psychological Inventory® (260)

 Inventarul Psihologic California (CPI® 260)

Considerat la nivel internațional a fi cea mai completă probă de măsurare a personalității normale

CPI
  • Proveniența: Internațională, dar adaptat pentru populația din România;
  • Evaluare: Individuală
  • Rezultate: Un raport de evaluare complex
  • Vârsta: +18 ani
  • Descriere: Conține 20 de scale primare („populare”) și un număr variabil (de la variantă la variantă, între 7 și 12) de scale secundare. Scalele primare sunt grupate în 4 categorii principale: 
  • Durată testare: aprox. 50′ –  este un chestionar care se aplică fără limită de timp, ceea ce înseamnă că fiecare subiect poate lucra în propriul său ritm. Cu toate acestea, administrarea nu durează decât rareori mai mult de 50 de minute.
  • Pregătire pentru test: Nu este necesară, dar testul sa fie dat când persoana este pe cât posibil relaxată și liniștită.
  • Informații suplimentare:  https://testcentral.ro/test/california-psychological-inventory-260
  • Înscrieri testare: psihoconsultanta@gmail.com;
  • Licența România: D&D Consultants Group – Test Central

 

Detalii test

Inventarul Psihologic California (CPI® 260)

CPI® 260 este considerat unul dintre cele mai bune inventare de personalitate la nivel internațional și este cea mai frecventă alegere în rândul specialiștilor români atunci când doresc evaluarea personalității ca predictor al performanței muncii și al potențialului de învățare. CPI® 260 este disponibil în formă autodeclarativă, pentru evaluarea personalității adulte normale sau cvasi-normale, oferind rezultate exhaustive.

CPI a fost construit de la bun început cu intenția de a oferi o imagine de ansamblu clară și eficientă asupra caracteristicilor personale și profesionale, a motivației și a stilurilor de gândire, a cărei aplicabilitate se regăsește într-o multitudine de situații și contexte, de la aplicații precum selecția de personal, analiza aptitudinilor de leadership, a aptitudinilor creative, diagnoza grupurilor / echipelor de muncă, orientarea vocațională, dezvoltarea carierei și ajungând la utilizări cvasi-clinice și de adaptabilitate socială (diagnoza devianței și delincvenței). Este conceput prin derivare empirică și are la bază modelul cuboid, bazat pe intersecția a trei vectori (Extraversie-Introversie, Orientare spre/împotriva normei, Nivelul de actualizare).

Deoarece a fost conceput special pentru a evalua potențialul de management și de conducere, acest instrument este perfect atunci când este nevoie să fie identificate punctele forte și zonele de dezvoltare ale unei persoane. Pe de altă parte, instrumentul poate fi cu ușurință utilizat pentru a înțelege și facilita interacțiunile într-un grup de persoane. În cadrul organizațiilor române, CPI® 260 este utilizat pentru o varietate de aplicații din aria leadershipului și development, precum și pentru identificarea talentelor. Chestionarul este extrem de eficient și pentru coaching individual sau de grup, programe de formare în management și inițiative de îmbunătățire globală a performanței.

Pentru mai multe detalii, consultă secțiunile Scale și Caracteristici pe pagina testului.

Cui se adresează și pentru ce este recomandat CPI® 260?

CPI® 260 este dedicat tuturor specialiștilor care activează în domeniul business și coaching, interesați de: recrutare și selecție, onboarding, identificarea talentelor, diagnoza culturii organizaționale și dinamica grupurilor de lucru, dezvoltare, fiind un extrem de bun predictor al performanței de lucru și al capacității de învățare la locul de muncă. Inventarul oferă de asemenea posibilitatea de a realiza studiul echipelor în organizații în vederea construirii unei echipe, a compatibilizării şi revizuirii diferenţelor interpersonale și a stimulării colaborării.

În domeniul sănătății, CPI® 260 poate fi utilizat pentru a stabili profilul individual și anumite patternuri comportamentale, astfel încât să poată fi determinată rata de succes a terapiei, fie să se poată stabili obiectivele fezabile conform structurii de personalitate.

Testul este standardizat pe populația românească și a fost pus în folosință de Test Central.

I