Ce fel de părinte ești? Care este stilul tău parental? Cum ai ajuns să ai acest stil parental? Câteva din intrebarile la care voi raspunde in cadrul emisiunii Trăiește Înțelept, emisiune moderată de Cristina Ișvan, o gazdă minunată.

—Oamenii de știință spun că există 4 stiluri parentale de bază: stilul parental permisiv, stilul parental neglijent, stilul parental democraticcompetent și stilul parental autoritar. Despre aceste stiluri parentale găsiți informații în emisiune.

Vizonare plăcută!

Câteva informații despre stilurile parentale – Ce fel de părinte ești?

Stilul parentalse referă la ansamblul comportamentelor şi emoţiilor pe care părinţii le au faţă de copiii lor şi la modul în care părintele abordează relaţia cu copilul său.” Stilurile parentale sunt definite în funcţie de două elemente principale şi anume gradul de căldură emoţională (capacitatea părintelui de a fi apropiat afectiv de copil, de a fi atent la nevoile şi emoţiile sale) şi gradul de control exercitat asupra copilului (prin stabilirea şi respectarea regulilor, setarea limitelor).Asa ca apare întrebarea Ce fel de stil parental ai?

Sper ca acestă emisiune a răspuns la întrebarea dumneavoastră.

Dacă totuși aveți nevoie de mai multe informații si ațti dori să oferiți părinților un workshop acestă prezentare poate să fie susținută ca și workshop cu părinții. Workshop-ul cuprinde prezentare, filmulețe, desene ale copiilor pe baza cărora vom face o analiză psihologică/psihodiagnostică. Workshopul mai conține  un ”test” rapid de depistare a stilului parental. Workshopul este unul interactiv si oferă suport părinților pentru o înțelegere mai bună a mediului familiei. Asta ajută părinții să răspundă la întrebari de genul: Ce fel de părinte ești? Ce stil parental ai? Ce te-a influențat să ai acest stil parental? Cum stilul tău de părinte poate influența viața copilului/copiilor tăi?

La toate acestea se poate răspunde în cadrul unei întâlniri.

Psihoterapeut, psiholog clinician specialist Agnes Remalia Dragomir