HiPIC  m-a fascinat inca de la prima vedere. Am citit despre testarea la copii cu HiPIC, l-am studiat și am decis ca este ceea ce ar ajuta părintele și terapeutul în modul de a vedea un copil. HiPIC permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al copiilor. Dacă aveti disponibilitatea sa citiți întreaga explicatie de mai jos si sa vedeti cum arată un profil sunt convinsa că ați apela cu încredere la un astfel de test pentru copilul dumneavoastra.

Pentru testare cu HiPIC puteti lasa direct un mesaj in privat. Voi reveni cu informatii pentru cei interesati.

HiPIC (Hierarchical Personality Inventory for Children) este un instrument comprehensiv, destinat evaluării diagnostice a personalității normale a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Testul are la bază consacratul model Big Five.

HiPIC descrie diferențele dintre comportamentele și atitudinile copiilor. Astfel, utilizat în context clinic sau pedagogic, permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al celor mici, pornind de la cele 5 mari dimensiuni ale personalității.
Chestionarul se adresează părintelui (tutorelui/ cadrului didactic), fie oricărei persoane care întrunește criteriul frecvenței de interacțiune cu copilul evaluat. Administrarea se bazează pe răspunsurile în cinci trepte oferite celor 144 de simple și scurte afirmații, care infățișează comportamente concrete și observabile ale copilului.
Testul poate fi utilizat în două maniere:
• (i) ca o privire de ansamblu asupra funcționării specifice a personalității copilului și
• (ii) ca o formă comparativă a convergențelor și divergențelor evaluărilor celor doi părinți.
În practică, HiPIC este utilizabil în contextul clinic pentru cunoașterea punctului de pornire în terapie, pentru identificarea resurselor și vulnerabilităților și pentru setarea obiectivelor terapeutice. În contextul educațional-pedagogic, HiPIC permite evaluarea stilului de învățare al copilului, dar și compatibilitatea dintre abilitățile parentale și personalitatea fiului/fiicei.
Un profil model puteti gasi aici:
https://www.testcentral.ro/media/hipic-00555259-demo-hipic-pdf-IQDBXKE9.pdf

Testul este standardizat pe copii romani si a fost pus in folosinta de Testcentral.